بازگشت به صفحه اطلاعیه ها

تظاهرات پرشور صدمين سال روز جهانى زن در ونكور كانادا

   

ساعت ١٢ظهر روز شنبه هشتم مارس ٢۰۰٨ قريب ١۰۰ نفر از مدافعين برابرى زن و مرد در تظاهرات پرشورى كه در مركز شهر ونكور برگزار شد- شركت كردند.

اين تظاهرات توسط بخشى از فعالين كميته سازماندهى روز جهانى زن در ونكور(DWI) كه مدافع جهانشمولى حقوق زن و مخالفين دخالت مذهب در زندگى زنان هستند- فراخوان داده شده بود. فراخوان دهندگان حركت خود  را در اعتراض به تبعیض جنسی  نسبت به زن و براى آزادى- برابرى و سوسياليسم تعريف كردند. اين برنامه با پخش آهنگها- ترانه ها و سرودهاى مبارزاتى- صلح دوستانه و انسانى آغاز و با سخنرانى فعالين حقوق زنان در عرصه هاى مختلف ادامه پيدا كرد.

 

شهلا سرابى و فهيمه صادقى-  مجريان برنامه تظاهرات پس از خوش آمد به مردم و تبريك صدمين سال روز جهانى زن از ماهرخ - يكى از فعالين اين كميته  دعوت كردند كه بيانيه سازماندهندگان تظاهرات را به سمع حضار برساند. سپس سخنرانهاى متعددى از جمله ٢ تن ازفعالين  زنان بومى در مورد ستمهاى مضاعفى كه مشخصا نسبت به اين گروه از زنان در كانادا اعمال ميشود- سخنرانى كردند. يكى از آنان در مورد زنان گمشده و ديگرى در عرصه مقابله با بيمارى مردسالارى و بررسى تاريخى نقش محورى و رهبرى زنان در بين بوميان كانادا صحبتهاى جالب و روشنگرانه اى مطرح كرد.

 

ياديرا ماين كيچن و يك زن سالمند گواتمالايى از تجربيات دردناك خود و جناياتى كه در حق زنان در زادگاهش اعمال ميشود- سخن گفتند. زهره قرايى از مشاهدات روزمره خود در محل كار و زندگيش صحبت كرد و نابرابرى و مردسالارى در كانادا و ديگر جوامع غربى را به نقد كشيد و در پايان صحبتهايش زن ستیزی رژیم جمهوری اسلامی را محکوم کرده و در پایان با فریاد  شعارهاى زنده باد روز جهانى زن و زنده باد سوسياليسم  سخنرانی اش را خاتمه داد كه  تظاهر كنندگان نیز باتكرار شعار ها وى را همراهى کردند.

 

سخنران بعدى امل از جنبش آزاديخوهى زنان در عراق بود كه مفصلا در اعتراض به دخالت مذهب و قوانین زن ستیز مذهبی در عراق صحبت کرد. او توضيح داد كه چگونه زنان در منگنه جنگ- اشغال نظامى و ارتجاع اسلامى در اين كشور هر روز بيشتر مچاله ميشوند. وى همچنين به كيس مشخص دعا – دخترى كه توسط جهالت و زن ستيزى مذهبى در منطقه تحت كنترل ناسيوناليستهاى كرد - به شكل فجيعى در انظار عمومى سنگسار شده و بقتل رسيد- نيز اشاره كرده و از مردم دنيا خواست كه به اين مسايل توجه كرده و كمك كنند كه زنان در عراق آزادى خود را بدست آورند.

آخرين سخنران تظاهرات خوانيتا استاد جغرافى واز محققين دانشگاه BC بود  كه در مورد تجربيات زنده خودش در ارتباط با موقعيت زنان در آمريكاى لاتين صحبت كرد.       

 

در فواصل سخنرانيها مجریان برنامه از زوایای مختلف موقعیت فرودست وتبعیض آمیز زن  در جوامع مختلف - از استثمار و بردگی زنان کارگر در مزارع اطراف شهر های کانادا تا رژیم اپارتاید جنسی  درایران  را به نقد میکشیدند.  

 

 میزهای اطلاعاتی مختلفی نيز در این گردهمایی دایر بود- از جمله میز سازمان علیه تبعیض- که با پوسترهای زیبای علیه اپارتاید جنسی مزین بود و مورد توجه بسیاری قرار  گرفت. در طول تظاهرات  بیش از دویست قطعنامه سازمان علیه تبعیض و نشریه انگلیسی "نه  به حجاب" در میان عابرین و جمعیت شرکت کننده توزیع شد.

 

پوسترها و بنرهاى "نه به آپارتايد جنسى" – "نه به جمهورى اسلامى"- " آزادى- برابرى و سوسياليسم" و " زنده باد روز جهانى زن" در محل تظاهرات نصب و در معرض ديد عموم قرار داشت.      

 

 جمعى از جوانان شركت كننده در اين مراسم كار تهيه و پخش موزيك- دعوت و معرفى سخنرانان وپيشبرد امور فنى تظاهرات را سامان دادند و در مجموع تظاهرات موفقى را به پيش  بردند.