بازگشت به صفحه اطلاعیه ها

تظاهرات باشكوه به مناسبت ٨ مارس و علیه آپارتاید جنسی در ایران

در خیابانهای برلین و بر سر مزار رزا لوكزامبورگ

یکبار دیگر پرچم های سرخ در خیابانهای برلین

 

 

به فراخوان سازمان علیه تبعیض و حمایت حزب کمونیست کارگری ایران، یكی از باشكوهترین تطاهراتها به مناسبت صدمین سالگرد ٨ مارس٬ روز جهانی زن در برلین برگزار شد. ساعت یك بعدازظهر شنبه ٨ مارس تظاهركنندگان بتدریج به محل تجمع رسیدند و مشتاقانه در انتظار شروع تظاهرات بودند.  تعدادی از تظاهرات كنندگان شب را در راه طی كرده بودند تا از نقاط مختلف آلمان خود را بموقع به تظاهرات برسانند.

دقایقی قبل از شروع تظاهرات خبرنگار تلویزیون سراسری آلمان، دی وی ار و سایت اینترنتی روزنامه سراسری ویدت دویچه سایتونگ با مینا احدی مصاحبه کردند.

تظاهرات با خوشامدگوئی به حاضرین توسط نازنین برومند و با سرود انترناسیونال شروع  شد. تعداد زیادی پلاکارد سرخ رنگ با عکس های مارکس و منصور حکمت و پلاکاردهای ... که توسط راهپیمایان به اهتزاز درآمده بود همراه با موزیک و آهنگ های تصور کن از جان لنون و انترناسیونال توسط مردم را در خیابانها شلوغ برلین بلافاصله بخود جلب میکرد. حضور نمایندگان سازمانهای متعدد و حضور خبرنگاران و همبستگی مردم آلمان مشهود بود. بر برخی از پلاکاردها این شعارها با امضای "علیه تبعیض، سازمان دفاع از حقوق زن" و حزب کمونیست کارگری به چشم میخورد: زنده باد صدمین سالگرد روز زن٬ ٨ مارس!٬ نه به آپارتاید جنسی! زنده باد آزادی و برابری، حقوق برابر برای زنان در ایران و همه جای دنیا٬ سنگسار بربریت در قرن ٢١ است، نه به قوانین اسلامی (شریعه) همه جا٬  سنگسار باید فورا لغو شود٬ مرگ بر جمهوری اسلامی رژیم آپارتاید جنسی، نه به حجاب نه به آپارتاید جنسی، روسری و حجاب وسیله و سمبل سركوب و بی حقوقی زنان است٬ حجاب ركن آپارتاید جنسی است، ما از مبارزات زنان در ایران علیه آپارتاید جنسی حمایت میكنیم، حقوق زنان جهانشمول است، ما خواهان مدارس بدون حجاب اسلامی هستیم.

حمایت مردم بسیار عالی بود. اعلامیه میگرفتند، صحبت میکردند و همبستگی خود را نشان میدادند. نازنین برومند در باره مناسبت تظاهرات یعنی روز جهانی زن و همچنین مبارزه علیه آپارتاید جنسی٬ مبارزات خستگی ناپذیر زنان و مردم آزادیخواه در ایران علیه حکومت آپارتاید و علیه حجاب و بیحقوقی زن و اینكه ما صدای این مبارزه در سراسر جهان هستیم سخنرانی كرد. سپس مینا احدی در مورد موقعیت زن در جوامع اسلامزده و اسلام سیاسی صحبت كرد. در بین سخنرانیها شعارهایی به مناسبت ٨ مارس٬ آزادی و برابری٬ هبستگی بین المللی  و علیه جمهوری اسلامی از بلندگو پخش میشد. یکی دیگر از سخنرانان، دانوش نماینده كمیته همبستگی با دانشجویان در هامبورگ بود كه  درمورد همبستگی بین المللی با مبارزات مردم در ایران بخصوص زنان٬ دانشجویان و كارگران و اهمیت و جایگاه آن صحبت كرد. خانم دیگری خبر حكم اعدام زنی را در عربستان سعودی به جرم جادوگری داد و این عمل وحشیانه و بربریت در قرن ٢١ را شدیدا محكوم كرد. سخنران دیگری، پیام یك سازمان چپ زنان در برلین را به مناسبت هشت مارس و در حمایت از حقوق زنان در ایران برای جمعیت قرائت کرد. پیام دیگری نیز از طرف آنتی- فاشیستهای آلمان خوانده شد. آنها نیز حمایت بیدریغ خود را از مبارزات شجاعانه زنان در ایران اعلام كردند. همه سخنرانیها به زبان آلمانی انجام شد و سخنرانان به دفعات در طول تظاهرات سخنرانی كردند.

پس از ٢ ساعت تطاهرات کنندگان در مقابل درب ورودی قبرستان سوسیالیستها كه مقبره یادبود رزا لوكزامبورگ و كارل لیبكنشت و تعداد زیادی از سوسیالیتهای جانباخته بود، توقف کردند و سخنرانی هائی در این محل انجام شد. مینا احدی در سخنرانی خود گفت كه ما اینجا اعلام میكنیم كه مبارزه ما علیه آپارتاید جنسی و برای حقوق برابرو آزادی زنان در ایران و كشورهای اسلامزده هر چه قویتر تا روز پیروزی ادامه خواهد داشت. دانوش نماینده دانشجویان نیز در صحبت خود گفت كه ما اینجا در مقابل مقبره رزا لوكزامبورگ جمع شده ایم چرا كه ١٠٠ سال پیش رزا پیشروی مبارزه برای حقوق زنان در دنیا بود و امروز زنان در ایران با مبارزه رادیكال خود در صف اول مبارزه برای حقوق زنان در جهان قرار گرفته اند و برای همین باید همه سازمانها٬ نهادها و انسانهای مبارز در اروپا و در جهان اتحاد و حمایت خود را از آنها اعلام كنند. سپس تظاهرات کنندگان با سرود انترناسیونال وارد قبرستان شده و گلهای رز را به احترام رزا لوگزامبورگ بر قبر او گذاشتند.

مینا احدی در بخشی از سخنانش بر سر مزار روزا لوگزامبورگ گفت: "ما در اینجا تجمع کرده ایم تا از محل یادبود سوسیالیستها به میلیونها زن در ایران درود بفرستیم که سنگر به سنگر در مقابل یک رژیم زن ستیز اسلامی مبارزه می کنند. ما از اینجا به فعالین و دست اندرکاران جنبش کارگری و دانشجوئی و همه زنان و مردان آزاده در ایران درود می فرستیم و با مبارزات آنها برای یک زندگی بهتر، برای آزادی و برابری ابراز همبستگی می کنیم".

از این تظاهرات خبرگزاریهای مختلف مانند:

Süddeutsche Zeitung Online , Offene Kanal (Farsi), Aktion Press

RBB و همچنین گزارشگرانی از چندین سایت و وبلاگ گزارش تهیه كرند. "تی وی ایران" كه یك تلویون فارس زبان در برلین است و در سه آخر هفته گذشته خبر این تظاهرات را پخش كرده بود با مینا احدی مصاحبه کرد.

علیرغم اعتصاب ترنها و اتوبوسهای شهری بیش از ١٢٠ نفر در راهپیمائی هشت مارس شرکت کردند. بیش از نیمی از جمعیت را آزادیخواهان آلمان تشکیل میدادند و دانوش نماینده دانشجویان از  اهمیت حضور فعالانه و گسترده مردم آلمان در این تظاهرات صحبت کرد و گفت "ما بدینطریق اعلام می کنیم که از مبارزات مردم ایران علیه حکومت اسلامی دفاع می کنیم. این راه دفاع از مبارزات مردم ایران است نه بمب و جنگ". نازنین برومند نیز از طرف تظاهرات كنندگان حمایت خود را از مبارزات اتوبوسرانان و لوكوموتیو رانان اعتصابی اعلام كرد.

راهپیمائی پرشور هشت مارس در برلین پس از دو ساعت و نیم با موفقیت و با خاطره یك روز فراموش نشدنی به پایان رسید.

٨ مارس ٢٠٠٨

نازنین برومند از طرف عیله تبعیض – سازمان دفاع از حقوق زن