بازگشت به صفحه اصلی                      

علیه تبعیض
سازمان دفاع از حقوق زن در ایران

 

 

 

شيوا محبوبى: خواست آزادي زندانيان سياسي را بايد وسيعا طرح كرد

 

 

 

انترناسيونال: شیوا محبوبی شما بعنوان سخنگوی کمیته مبارزه برای آزادی زندانیان سیاسی، برای روز ۷ اوت تظاهراتی را در حمایت از زندانیان سیاسی و اعتراض به احکام اعدام صادر شده برای جعفر کاظمی و ۶ زندانی دیگر و با خواست آزادی فوری زندانیان سیاسی فراخوان دادید، استقبال از این آکسیون چگونه بود و چه اقدامات ديگرى در دستور داريد؟

 

شيوا محبوبي: ما اين اكسيون را به صورت اضطرارى روز سه شنبه ٣ اوت اعلام كرديم چرا كه حكم اعدام جعفر كاظمى را دادگاه تاييد كرده بود و همينطور حكم اعدام ٦ نفر ديگر به اسامى محمدعلی صارمی، محمدعلی حاج‌آقایی، عبدالرضا قنبری٬ محسن و احمد دانشپور مقدم و جواد لاری از سوى جمهورى اسلامى اعلام گرديده بود و همينطور زینب جلالي زاده نيز همچنان در خطر اعدام قرار دارد۔ اين روز همچنين موقعيت مناسبى بود كه وضعيت زندانيان سياسى و مشخصا دانشجويان و كارگران زندانى را مطرح كنيم۔ روز ٧ اوت در ١٤ شهر دنيا يعني لندن٬ سيدنى٬ برلين٬ برمن٬ كلن٬ هامبورگ٬ استكهلم٬ هلسينگبورى٬ مالمو٬ بوروس٬ اسلو٬ ونكوور٬ تورنتو و اتاوا تظاهرات بر پا گرديد٬ در مراكز اين شهرها عكسهاى زندانيان سياسى به نمايش گذاشته شد٬ در رابطه با وضعيت زندانيان سياسى و بلاخص كسانى كه در خطر اعدام هستند اطلاع رسانى شد و طومارهايى در حمايت از زندانيان جمع آورى شد۔ استقبال مردم بسيار خوب بود. مردم با سمپاتى به سخنرانيها گوش داده و مطالب و كيسهاى زندانيان سياسى را كه با عكسهايشان در دسترس مردم گذاشته بوديم ميخواندند و طومارها را امضا ميكردند۔ اهميت اين اعتراض در اين بود كه جهانى و همزمان برپا گرديد۔ ما تلاشمان اينست كه اعتراضهاى هماهنگ جهانى بيشترى در آينده داشته باشيم چرا كه اين روش بسيار موثرى براى جلب افكار عمومى در سطح جهانى و سازماندهى كمپين وسيعترى براى آزادى زندانيان سياسى ميباشد۔ با اين حركات ما ميتوانيم وضعيت زندانيان سياسى را جلوي چشم همه قرار دهيم و از مردم كشورهاى مختلف بخواهيم كه به دولتها فشار بياورند كه جمهورى اسلامى را براى شكنجه و اعدامها محكوم كنند و همچنين سفارتخانه هاى رژيم اسلامى در كشورشان بسته شود. در حال حاضر كمپين بسيار مهمى براى آزادى كارگران زندانى به نام "آنها را فورى آزاد كنيد" در جريان است كه كميته ما با تمام قدرت به پيشبرد اين كمپين كمك خواهد كرد. ما همچنين در رابطه با ٢٠ ژوئن روز جهانى حمايت از زندانيان سياسى در ايران اقداماتى در دست داريم تا بتوانيم در اين روز قدمهاى موثرى در رابطه با حمايت از زندانيان برداريم۔ كار در رابطه وضعيت دانشجويان زندانى يكى ديگر از اولويتهاى اين دوره ما ميباشد.

 

انترناسيونال: تعدادی از زندانیان سیاسی دست به اعتصاب غذا زده اند و بعد از ١٦ روز اعتصابشان را شكستند. نظر شما در مورد اعتصاب غذاي اين زندانيان چيست؟

 

شيوا محبوبي: بله درست است. اخيرا ١٧ نفر از زندانيان سياسى در بند ٣٥٠ زندان اوين به مدت ١٦ روز در اعتراض به و ضعيتشان دست به اعتصاب غذا زده بودند. ٣ نفر از اين زندانيان از جمله مجيد توكلى دست به اعتصاب غذاى خشك زده بودند. ١٥ نفر از اين زندانيان در هفته گذشته اعتصابشان را شكستند. تعداى از خانواده هاى اين زندانيان نيز همزمان دست به اعتصاب زده بودند. روشن است كه اعتراض و مضمون حركت زندانيان سياسي و خانواده هايشان مورد حمايت قاطع ماست. اما به نظر من اعتصاب غذا روش اعتراض مناسبى نيست. اعتصاب غذا يعنى مرگ تدريجى. رژيم اسلامى به هر طريق ممكن سعى ميكند زندانيان سياسى مخصوصا زندانيان شناخته شده را از بين ببرد. در بسيارى مواقع رژيم بدليل ترسى كه از مبارزات مردم دارد اين زندانيان را اعدام نميكند اما به بندهاى زندان يورش ميبرد و به قصد كشتن زندانيان را كتك ميزند و يا در زندان به جان زندانيان شناخته شده٬ با دسيسه هاى مختلف سوء قصد ميكند همانطور كه منصور اسانلو را چند بار مورد حمله قرر داد. رژيمى كه با حربه هاى مختلف به زندانى تعرض ميكند و در سطح بين المللى نيز آبرويى برايش باقى نمانده است از جان باختن زندانيان در اثر اعتصاب غذا ابايى نداشته و حتى خوشحا ل ميشود۔ اعتصاب غذا وضعيت جسمى زندانيان را كه از قبل به دليل شرايط غير انسانى زندان مورد تعدى قرار گرفته است وخيم تر ميكند. اعتصاب غذا نه در داخل زندان و نه در خارج زندان به هيچ عنوان ابزار مناسب و موثرى در اعتراض به رژيم نبوده و نيست. ما ميخواهيم زندانيان سياسى آزاد شوند نه اينكه جانشان را در اثر اعتصاب غذا از دست بدهند. ايستادگى و شجاعت زندانيان سياسى در زندانها و خانواده هايشان٬ خبر رسانيشان و ارسال نامه هايى به خارج از زندان خطاب به مردم دنيا بيشترين تاثير را داشته است. به علاوه به يمن مبارزات در سراسر دنيا در دفاع از زندانيان سياسى توجه افكار عمومى هر چه بيشتر به سوى وضعيت زندانها و فشار به جمهورى اسلامى جلب شده است. در روز ٧ اوت كميته مبارزه براى آزادى زندانيان سياسى در سراسر جهان روز اعتراضى در دفاع از زندانيان سياسى اعلام كرد كه در ١٤ شهر جهان تظاهرات برپا شد. حركاتى از اين قبيل بيشترين تاثير را در حمايت از زندانيان سياسى در ايران دارد. در طى يكسال اخير موارد نسبتا زيادى بوده است كه زندانيان به طور فردى و جمعى دست به اعتصاب غذا زده اند اما تقريبا در هيچ موردى موثر نبوده است. به نظر من اعتراضات مردم در ايران و حمايتهايى كه از زندانيان سياسى و خانواده هايشان ميشود٬ ايستادگى زندانيان و خبر رسانى از داخل زندان حركات و تجمعات مستمر و شجاعانه و وسيع خانواده هاى زندانيان٬ اعتراضات و فشار بين المللى روى جمهورى اسلامى حلقه هاى بسيار مهم و كليدى در حمايت از زندانيان سياسى ميباشند.

 

انترناسيونال: فکر میکنید چگونه میشود مبارزه برای آزادی زندانیان سیاسی را گسترش داد؟ مشخصا در داخل و همچنين در خارج بر روی چه اشکالی از اعتراض تاکید دارید ؟

 

شيوا محبوبي: گسترش مبارزه براى آزادى زندانيان سياسى در داخل و خارج در گرو مستمر بودن٬ وسيع بودن و جهانى بودن اين مبارزه و تلاش ميباشد. توازن قوا و روند مبارزات مردم براى سرنگونى جمهورى اسلامى نقش كليدى در گسترش اين تلاش دارد. در داخل ايران بايد خواست آزادى زندانيان سياسى را در سطح هر چه وسيعترى پيش برد و اعتراضات وسيعى در اين رابطه سازمان داد. در طول يكسال اخير خانواده هاى زندانيان سياسى اقدامات و حركات شجاعانه و بيسابقه اى در حمايت از عزيزانشان انجام داده اند. عده اى از مادران موسوم به مادران عزادار با تجمع مستمرشان ابتكار جالب و قابل توجهى انجام داده اند اما اين ابتكارات بايد وسيعتر شده و در شهرهاى ديگر ايران نيز صورت بگيرد. خانواده هاى زندانيان سياسى بايد از هر طريقى مورد حمايت مردم قرار بگيرند. از طرفى بايد تعداد هر چه وسيعترى از مردم از تجمعات در حمايت از زندانيان سياسى حمايت كنند. سراسرى بودن و وسيع بودن يك حركت اعتراضى رژيم را فلج كرده٬ در حالت دفاعى قرار ميدهد و توجه افكار عمومى را بيشتر جلب ميكند. در عين حال خبررسانى از داخل زندان و در رابطه با زندانيان سياسى بسيار مهم است. يك ويژگى مبارزات اين دوره اين بود كه رو به مردم جهان و مجامع بيان المللي بوده است. براى مثال بهروز جاويد تهرانى در مورد زندان به خانواده اش تنها نامه نمى نويسد بلكه به سازمان ملل و مردم دنيا نامه مينويسد. اين روش بسيار موثرى بوده است چرا كه زندانى سياسى مردم جهان را مورد خطاب قرار ميدهد. در خارج از ايران هم بايد با تمام نيرو و ابتكار تلاش كرد توجه افكار عمومى را به وضعيت زندانيان سياسى و خواست آزادى آنها جلب كرد و يك حركت جهانى٬ مستمر و قوى را سازمان داد تا حدى كه دولتهاى كشورهاى مختلف و مجامع بين المللى را وادار به عكس العمل كرد. خواست محاكمه سران رژيم اسلامى به جرم جنايت عليه بشريت و بستن سفارتخانه هاى اين رژيم بايد به طور جدى و عملى جزو خواستهاى اعتراضات در خارج كشور باشد. تعداد بسيار زيادى ازايرانيان مقيم خارج از دست رژيم اسلامى و شكنجه و زندان فرار كرده اند. تك تك اين افراد ميتوانند در گسترش اين اعتراضات سهم بسزايى داشته باشند. زندانيان سياسى در داخل زندان شجاعانه در زير شكنجه ايستادگى كرده اند و از تك تك ما انتظار دارند كه كه موثر و وسيع از آنها حمايت كنيم و جمهورى اسلامى را به زانو در بياوريم. فراموش نكنيد همين حالا كه شما اين سطور را ميخوانيد صدها زندانى سياسى در زير شكنجه و در "سگدونيها" در حال زجر كشيدن هستند و هر لحظه ممكن است جانشان را از دست بدهند.

 

 

 

بازگشت به صفحه اصلی