بازگشت به صفحه اصلی

علیه تبعیض
سازمان دفاع از حقوق زن در ایران

 

 

 

 

مصاحبه سایت روزنه با "مهین علیپور" در باره کمپین آزادی برای لیلا ابراهیم عیسی زن محکوم به سنگسار در سودان

 

 

روزنه: با خبر شدیم که لیلا ابراهیم عیسی که بهمراه فرزند خردسالش در زندان و منتظر اجرای حکم سنگسار بود از زندان آزاد شده است. طبعا این برای همه ماخبر خوشحال کننده ایی است. آخرین اخبار در این مورد چیست؟

مهین علیپور: از طریق یکی از مسئولین حبهه سودانی برای تغییر مطلع شدیم که آنها با تماسی که با یکی از وکلای مربوط به پرونده داشتند و از طریق روابط موثق دیگر در سودان که لیلا آزاد شده و با فرزندش نزد خانواده اش بسر میبرد.

ما در تلاش هستیم که اطلاعات مطمئن تری بدست آوریم بخصوص در رابطه به اینکه سرنوشت این حکم به کجا رسیده است و سرنوشت لیلا چه خواهد شد.

روزنه: در استکهلم تلاش های موثری برای آزادی لیلا صورت گرفت که آغاز آن ابتکار اولیه شماری در راه انداختن یک پتیشن و جمع آوری امضا و بعد تشکیل یک کمیته و نهاد بنام " دوستان لیلا " و سپس برگزاری یک تظاهرات در مقابل سفارت بود. این کمپین تاثیر تعیین کننده ایی در نجات جان لیلا داشته است. در مورد این کمپین کمی بیشتر توضیح دهید.

مهین علیپور: بعد از علنی شدن این حکم تعدادی از تشکلها و افراد مدافع حقوق انسان که علیه این قوانین عهد بربریت هستند در کشور سوئد به گرد هم جمع شدند و تشکلی را بوجود آوردند تا ضمن مبارزه علیه سنگسار برای آزادی فوری لیلا و نجاتش از حکم سنگسار تلاش کنند. این کمیته بنام یاران لیلا نامیده شد. در آغاز کار همانطور که شما گفتید یک پتیشن و یا طومار امضا الکترونیکی به زبان سوئدی تهیه شد و روی سایت های اینترنتی قرار گرفت. در طول مدت کمی افراد و تشکلهای زیادی این پتیشن را امضا کرده اند.

اقدامات بعدی این کمیته متوجه جلب هر چه بیشتر افکار عمومی و حمایتهای مردمی برای لغو فوری حکم سنگسار لیلا بود. برای جلب این حمایتها تماسهای متعددی با مطبوعات و رادیوها و تلویزیونهای ایرانی و غیره انجام گرفت .

یکی از اقدامات این کمیته برگزاری یک میتینگ اعتراضی در برابر سفارت سودان در استکهلم بود. روز 29 آگوستی 2012 شماری از انسانهای آزادیخواه و منجمله نمایندگانی از سازمانهای مدافع حقوق کودک، زنان و پناهندگان و همچنین دوستانی از "جبهه سودانی برای تغییر" در مقابل سفارت سودان گرد آمدند تا نفرت و بیزاری خود از سنگسار را به نمایش بگذارند و خواهان آزادی لیلا شوند. اعتراض کنندگان باندرول و پلاکاردهایی در ضدیت با احکام سنگسار و همچنین با خواست جدایی دین از دولت و لغو حکم سنگسار لیلا را در دست داشتند. در جریان این میتینگ یک نامه اعتراضی نیز تحویل سفارت سودان در سوئد شد. و بالاخره کمپین یاران لیلا در اقدامات بعدی روز 5شنبه 6 سپتامبر امضاهای جمع آوری شده در حمایت از لیلا را به مقامات وزرات امور خارجه سوئد تحویل داد. در این دیدار نماینده ای از دولت بنام Marie Weimari حضور داشت و نامه را دریافت کرد. وی قول داد که درخواست کمپین آزادی لیلا را دنبال کند.

روزنه: ا نتظار کمپین شما از دولت سوئد چه بوده است و اقدامات مقامات سوئدی در این رابطه را چگونه ارزیابی می کنید؟

مهین علیپور: در پتیشینی که در اعتراض به حکم سنگسار لیلا توسط تعداد زیادی امضا شده است، از دولت سوئد خواسته شده است که از تمام امکانات خود استفاده کند و قویا به دولت سودان بدلیل صدور پی در پی احکام سنگسار اعتراض کند .

روزنه: این کمپین انسانهای زیادی را به هم وصل کرد و شما را نیز با شماری از فعالین سودانی در سوئد آشنا ساخت. این دوستان در مورد این کمپین و ادامه همکاری های آتی چه نظری دارند؟

مهین علیپور: این یک کمیته متشکل از تعدادی تشکلها و افراد مدافع حقوق انسان و فعالین کارگری است که هدف اصلی اش مبارزه علیه سنگسار و لغو حکم لیلا است. این کمیته سنگسار را یک ننگ برای بشریت میداند، صرفنظر از اینکه چنین احکامی در کدام نقطه دنیا صادر شوند. باید این ننگ را از دنیا و خطر آن را از زندگی انسانها دور کرد. بهمین خاطر ما فکر میکنیم که این مبارزه یک اتحاد و همکاری و جنبش همگانی و بین المللی میطلبد.

این چنین کمیته ها هر کجا که باشند اثرات بسیار موثری علیه سنگسار و برای نجات قربانیان این احکام دارد. تلاش ما این است که بتوانیم در آینده کمیته های اینجنیی را بیشتر و در کشورهای متعدد بوجود آورده و کار و فعالیتهای آنها را به هم پیوند و نتایح کار را منسحم تر کرد ه تا بتوان قویتر روی دولتها اثر گذاشت.

مسلما با تجربه کار فعلی برای نجات لیلا و نتیجه مثبتی که این همکاری داشت همدلی و اشتیاق و امید ما برای کارهای اینچنینی بیشتر شده است و آماده ایم که برای برچیده شدن بساط سنگسار و نجات قربانیان آن به اقدامات مبارزاتی بمراتب قوی تر دست بزنیم.

لازم به اطلاع است که این کمیته تا کنون از افراد و تشکلهای متعددی درست شده است که اسامی شماری از آنها بدین قرار است: نهاد کودکان مقدمند، کمیته دفاع از حقوق زنان در ایران، علیه تبعیض - سازمان دفاع از حقوق زنان در ایران، انجمن نه فاحشه نه تسلیم، جبهه سودانی برای تغییر، فدراسیون سراسری پناهندگان ایرانی . جا دارد از همه کسانی که در این کمپین شرکت کردند و موجبات آزادی لیلا را فراهم آورند به سهم خود صمیمانه تشکر کنم.

 

mahin_alipour@yahoo.se

 

 

بازگشت به صفحه اصلی