بازگشت به صفحه اصلی                         

علیه تبعیض
سازمان دفاع از حقوق زن در ایران

 

 

 



رژیم اسلامی باید در همه جهان منزوی شود

بزرگداشت روز زن در ٢٠ شهر جهان

 

 

     حسن صالحی

 

 

گفتگو با "حسن صالحی" عضو کمیته تشکیلات خارج حزب و یکی از مسئولین سازماندهی ۸ مارس در خارج از کشور
 


انترناسیونال: ٨ مارس روز جهانی زن را پشت سر گذاشتیم. تشکیلات خارج حزب به یک تحرک گسترده در خارج کشور دست زد. در ٢٠ شهر جهان تظاهرات و مراسم برگزار کرد. اول از هر چیز این سطح از تحرک سیاسی چگونه امکانپذیر شد؟

حسن صالحی: وجود واحدھای حزبی در همه شھر ھایی کھ این ھمایش گسترده در آن صورت گرفت بطور قطع یک فاکتور مھم در این رابطه است. تشکیلات خارج کشور حزب کمونیست کارگری ایران یک تشکیلات بزرگ است که در کشورهای مختلف از اروپا گرفته تا آمریکای شمالی و ژاپن و استرالیا شعبه دارد و یک جریان آشنا و در دسترس برای مردم است. به یمن حضور دهها شخصیت شناخته شده درعرصه های دفاع از حقوق زنان و کودکان و ارزشهای سکولار٬ حزب ما برای بسیاری از سازمانها و نهادهای مترقی و مدافع حقوق انسان شناخته شده است. ما در خارج کشور سازمانی را ایجاد کرده ایم که بتواند قدرتمند در مقابل جمهوری اسلامی بایستد و زبان و صدای انقلاب کارگران و مردم زحمتکش ایران باشد.

اما پیشبرد موفقیت آمیز همایش وسیع و گسترده ۸ مارس ۲۰۰۹ در خارج کشور فقط بدلیل نفس وجود سازمان و تشکیلات نبود. چندین فاکتور دیگر نیز در این میان نفش بازی کردند. اول باید به تاثیر تلویزیون کانال جدید و موفقیت های بزرگی که این کانال ۲۴ ساعته برای حزب بهمراه آورده است اشاره کنم. مردم در اروپا برنامه های تلویزیون کانال جدید را می بینند و در سایر کشورها نیز می توان این تلویزیون را از طریق اینترنت دنبال کرد. تحت تاثیر برنامه های تلویزیون کانال جدید مردم بسیار بیشتری با حزب آشنا شده اند و در خارج کشور شاهد نشانه هایی از روی آوری مردم به حزب به یمن فعالیتهای تلویزیون کانال جدید هستیم. از سوی دیگر تا آنجا که به ۸ مارس بر می گردد٬ تلویزیون کانال جدید با تبلیغات کوبنده خود علیه جمهوری اسلامی٬ اهمیت ۸ مارس و توده ای و شکوهمند برگزار کردن آن را به خانه همه مردم برد. با وجود چنین توپخانه سنگینی کار ما برای سازماندهی یک ۸ مارس با شکوه علیه آپارتاید جنسی جمهوری اسلامی بسیار سهل تر شد. یک فاکتور مهم دیگر این بود که ما حدود دو ماه قبل از ۸ مارس به استقبال آن رفتیم. این به ما امکان و فرصت کافی می داد که با تمرکز زیادی تدارکات مربوط به این همایش را انجام دهیم و تبلیغات گسترده ای را نیز برایش براه بیاندازم. اگر اشتباه نکنم اطلاعیه ما مربوط به روز جهانی زن به ۷ زبان متفاوت ترجمه شد٬ دو نشریه به زبان انگلیسی منتشر گردید و همه واحدها با شور و شوق فراوان درگیر این امر شدند. بعلاوه اینکه ما امسال ۸ مارس را در هماهنگی کامل با علیه تبعیض- سازمان دفاع از حقوق زنان به پیش بردیم که خود این امر نیرو و توان بیشتری به کار ما می داد.

انترناسیونال: چه چیزهایی و چه جنبه هایی از این مراسم برجسته بودند؟

حسن صالحی: به نظر من گستردگی این همایش ها و تنوع فعالیتهای انجام شده برجسته بودند. ما در ۲۰ شهر جهان این مراسم را به پیش بردیم. هدف ما این بود که در هر جا که امکانش هست دراعتراض به زن ستیزی جمهوری اسلامی حرکتی براه بیاندازیم و این رژیم ضد زن را در انظارجهانیان رسواتر سازیم. مثلا در ژاپن جمال صابری٬ کادر حزب٬ برای ۳۰۰- ۴۰۰ نفر که شامل رهبران کارگری نیز می شد سخنرانی کرد و جنبش برابری طلبانه زنان در ایران را به مردم شناساند و از توحش جمهوری اسلامی پرده برداشت. ( شعار "نه به آپارتاید جنسی در ایران" در تظاهرات ۸ مارس ژاپن طنین انداز شد) درانگلیس یک تظاهرات بزرگ بر علیه قوانین شریعه برگزار شد که بازتاب وسیع و گسترده ای داشت و جهشی بزرگ در مبارزه ما علیه ارتجاع اسلام سیاسی بود. در فرانکفورت و کلن در مراکز شلوغ شهر دو تظاهرات را بهمراه دوستان آلمانی خود سازمان دادیم که سر و صدای زیادی به راه انداخت و توجه زیادی ازمردم را به خود جلب کرد. در تورنتو در استکهلم ٬اسلو٬ گوتنبرگ و جاهای دیگر به خیابانها آمدیم و علیه رژیم آپارتاید جنسی جمهوری اسلامی شعار دادیم. در مالمو با تلاش رفقای ما از یک مراسم پر جمعیت برای زنان ایران پیام همبستگی ارسال شد. و اینها همه بجز مراسم سخنرانی و جشنی بود که در نقاط مختلف انجام شد. در زمینه اطلاع رسانی در باره موقعیت زنان ایران ما مبادرت به برپایی میزهایی اطلاع رسانی٬ نمایشگاه عکس٬ و همچنین نمایش فیلم و اسلاید کردیم که مورد توجه زیادی قرار گرفت. از سوی دیگر هزاران نسخه از اطلاعیه های ۸ مارس در میان مردم توزیع شد. در این میان خوب است که به دیدار مینا احدی و مریم نمازی با مقامات پارلمان اروپا هم اشاره کنم که بعنوان سفیران مردم ایران تلاش کردند که در عرصه سیاست بین المللی جمهوری اسلامی را تحث فشار بیشتر قرار دهند و صدای حق خواهی مردم ایران را منعکس کنند.

و همچنین ما اطلاع رسانی گسترده ای در مورد موقعیت زنان تحت حاکمیت جمهوری چه بصورت کتبی و شفاهی- توزیع اطلاعیه و نشریه٬ سخنرانی و گفتگوی حضوری- و چه بصورت تصویری – نمایش فیلم و دایر کردن نمایشگاه عکس- انجام دادیم. بنابراین تنوع فعالیت های ما یکی دیگر از ویژه گی های ۸ مارس ۲۰۰۹ در خارج بود.

طبعا این ۸ مارس را از زاویای دیگری نیز می شود بررسی کرد و تجربیات ریز و درشت متعددی برای همه ما دارد. اما اگر خلاصه بخواهم بگویم ما در ۸ مارس به جهانیان نشان دادیم که درخاورمیانه نیرویی وجود دارد که ارتجاع اسلام سیاسی و در راس آن جمهوری اسلامی را به چالش کشیده است و می خواهد با شکست آن نه فقط مردم ایران بلکه جهانیان را از مصیبت و خطر آن رهایی دهد. ما در ۸ مارس و در مصاف با آپارتاید جمهوری اسلامی این نیرو را به خیابانها آوردیم و نشان دادیم که جلوی هر گونه مماشات با اسلامی سیاسی قویا خواهیم ایستاد. این قاطعیت ما رمز موفقیت ما و نیرو جمع کردن ماست. مردم بیشتری به گرد ما جمع آمدند و در این مبارزه دوستان جدیدتری هم پیدا کردیم.

انترناسیونال: اصلی ترین شعارها و پیامهای این مراسمها چه ها بودند؟ چرا؟

حسن صالحی: شعارهای ما دراین همایش ها از جمله نه به حجاب اسلامی٬ نه به آپارتاید جنسی٬ حکومت آپارتايد جنسي جمهوري اسلامي را از نهادهاي بين المللي اخراج کنيد و از مبارزات مردم ایران علیه حجاب و آپارتاید جنسی حمایت کنید بود. از نطر ما رفتار ضد انسانی جمهوری اسلامی با زنان ٬ کافی است تا این رژیم قرون وسطایی در سطح جهان به انزوای کامل کشیده شود. البته در جایی مثل انگستان شعار نه به قوانين شريعه و قانون یکسان برای همه در محور قرار داشت. چرا که اسلامی ها در همراهی با دولت می خواهند دادگاههای شریعه مبتنی بر قوانین ارتجاعی اسلام را به جامعه تحمیل کنند و لذا دفاع از حقوق جهانشمول انسانی و یک قانون سکولار برای همه بسیار فوری و مهم است.

انترناسیونال: با این مراسمها در خارج از کشور چه اهدافی را دنبال میکردید؟


حسن صالحی: برگزاری مراسم ۸ مارس به شکلی که توصیفش رفت یکی از راههای ما برای تحقق استراتژی طرد و منزوی کردن کامل جمهوری اسلامی در خارج کشور است. سي سال از حکومت آپارتايد جنسي در ايران ميگذرد. ما در ۸ مارس با شعار نه " به آپارتاید جنسی و حجاب اسلامی" و "حکومت آپارتايد جنسي را از مراجع بين المللي بيرون کنيد" بمیدان آمدیم تا ضمن جلب توجه افکار عمومي به موقعيت زنان در ايران و مبارزات برابری طلبانه شان موجبات انزوای کامل سیاسی٬ فرهنگی و دیپلماتیک جمهوری اسلامی را در عرصه بین المللی فراهم کنیم. از نظر ما ۳۰ سال برقراری آپارتاید جنسی و زن آزاری سیستماتیک توسط جمهوری اسلامی باید کافی باشد که این رژیم تماما طرد و منزوی شود و اعتبار نامه بین المللی اش بعنوان نماینده مردم ایران باطل گردد! از این نظر مبارزه ای که در ایران برای به زیر کشیدن جمهوری اسلامی در جریان است و کاری که ما در خارج می کنیم خیلی به هم مرتبط هستند. مردم در داخل کشور به هزارو یک شکل متفاوت دارند به جمهوری اسلامی نه می گویند و ما نه نیز بعنوان نماینده نه قاطع مردم٬ این صدا را به همه جای دنیا می بریم و یک گردان جهانی را علیه جمهوری اسلامی بسیج می کنیم. ما می خواهیم کاری کنیم که این رژیم از همه سو در حلقه خشم و نفرت جهانیان قرار گیرد و دولتهای غربی به خود اجازه ندهند این توحش قرون وسطایی را مورد حمایت قرار دهند. در این راه ما بطور قطع کارهای زیادی در دستور کار داریم ولی ۸ مارس ۲۰۰۹ بدون شک قدم مهمی در همین جهت بود. برای اینکه به این هدف برسیم٬ برای اینکه از دست جمهوری اسلامی خلاص شویم همه ایرانیان ساکن خارج را فرا می خوانم که به حزب کمونیست کارگری ایران٬ به حزب خودشان بپوندند تا در صفوف این حزب و دوشادوش هم یک جامعه انسانی پر از آزادی و رفاه بوجود آوریم که الگوی جهانیان و بشریت باشد.*

 

 

 

 


بازگشت به صفحه اصلی