بازگشت به صفحه اصلی                             

علیه تبعیض
سازمان دفاع از حقوق زن در ایران

 

 

 

محرومیت دانشجویان سیاسی از ادامه تحصیل در سکوت

 


 دانشجویان منع شده از ادامه تحصیل در هیچ دادگاهی محاکمه و محکوم نشده اند ظاهرا این بار قرار است «ستاره» دانشجویان ستاره دار دیده نشود. در سال های گذشته اخبار مربوط به محروم شدن برخی دانشجویان از ادامه تحصیل، وزارت علوم دولت نهم را زیر فشار شدید افکار عمومی قرار داده بود. امسال اما اخبار رسیده از احضار بی سر و صدای برخی دانشجویان و اخذ تعهد عدم فعالیت سیاسی از آنان، پیش از اعلام رسمی نتایج کنکور کارشناسی ارشد حکایت می کند.

تاکنون از تعدادی از دانشجویانی که دارای سابقه فعالیت سیاسی هستند احضار شده و از آنان تعهد کتبی گرفته شده که در دوره کارشناسی ارشد به فعالیت سیاسی نپردازند.

گزارش های رسیده حاکی است فشار برخی نهادهای خاص به دانشجویان باعث شده است که اغلب آنان در سکوت خبری منتظر آمدن نتایج اولیه کنکور ارشد باشند.

گفتنی است در سال 85 ستاره شدن دانشجویان از سوی وزیر علوم مطرح شد و این امر با واکنش افکار عمومی و دانشگاهیان مواجه شد. آن زمان وزیر علوم کابینه نهم صرحتا اعلام کرد از ادامه تحصیل در مقطع بالاتر دانشجویانی که دارای سه ستاره در پرونده خود باشند جلوگیری می شود.

به این ترتیب 58 دانشجو ستاره دار و از ادامه تحصیل محروم شدند و بیش از 1500 دانشجو نیز با اخذ تعهد عدم فعالیت سیاسی به مقطع بالاتر راه پیدا کردند..

در کنار ستاره دار کردن دانشجویان دانشگاه های کشور، وزارت علوم در سال گذشته از دادن کارنامه نهایی به برخی از دانشجویان سرباز زد. با پیگیری دانشجویانی که موفق به اخذ کارنامه نشده بودند مشخص شد عدم احراز صلاحیت عمومی دانشجویان برای مسئولان وزارت علوم علت پذیرفته نشدن آنان برای تحصیل در مقاطع بالاتر بوده است.

پویان محمودیان، دانشجویی است که در سال گذشته موفق به رتبه 6 در کنکور ارشد در رشته مهندسی پلیمر شده بود. اما محمودیان پس از انتخاب دانشگاه در رشته پلیمر، موفق به دریافت نتیجه نهایی نشد. محمودیان به هم میهن می گوید: اوایل شهریور ماه سال گذشته، پس از انتشار رتبه های کنکور از طرف سازمان سنجش به این سازمان احضار شدم. پس از پرس و جو در خصوص فعالیت های دانشجویی گفتند زمان اعلام نتایج نهایی وضعیت من مشخص خواهد شد.

به گفته محمودیان، او پرونده در کمیته انضباطی دانشگاه امیرکبیر نداشته است، اما در پرونده نشریات دانشگاه امیرکبیر در سال 86 چند روز در بازداشت به سر برد.

محمودیان می افزاید: پس از اعلام نتایج نهایی، کارنامه به من داده نشد. پس از پیگیری های مکرر، نوربخش مسئول کمیته گزینش استاد و دانشجو در سازمان سنجش علت عدم دریافت کارنامه را احراز نشدن صلاحیت عمومی اینجانب برای مسئولان وزارت علوم عنوان کرد.

وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با استناد به مصوبه 86 مورخ 4/5/1367 شورای عالی انقلاب فرهنگی مصادیقی چون عناد، مبارزه مسلحانه با نظام جمهوری اسلامی ایران، داشتن وابستگی تشکیلاتی به گروههای محارب و... دانشجویان را از ادامه تحصیل بازداشته است.

این در حالی است که دانشجویان منع شده از ادامه تحصیل در هیچ دادگاهی با این اتهامات محاکمه و محکوم نشده اند. همچنین بر مبنای قوانین حقوقی کشور اصل بر بی گناهی شهروندان است و عدم احراز صلاحیت نقض آشکار حقوق شهروندی آنان به شمار می رود.

به نظر می رسد واکنش ها در عرصه عمومی وزارت علوم را بر آن داشته است گزینش دانشجویان را در سال 88 به صورت غیرشفاف انجام دهد و وزارت علوم قصد دارد قبل از اعلام رتبه های کنکور ارشد با اخذ تعهد کتبی گزینش دانشجویان را به صورت مخفی انجام دهد.

در آذر سال 85 محمود احمدی نژاد در سخنرانی خود در دانشگاه امیرکبیر در واکنش به اعتراض دانشجویان محروم از ادامه تحصیل گفته بود: «دستور می ‌دهم به دانشجویان ستاره‌دار درجه‌ ستوانی بدهند». به نظر می رسد امسال از درجه خبری نیست و با ارتشی از ژنرال های بدون ستاره مواجه هستیم.


سایت هم میهن

 

بازگشت به صفحه اصلی